Vertikālā drošības sliedes sistēma glābj dzīvības!

Ikdienā nereti rodas situācijas, kad nepieciešams nokļūt uz ēkas jumta – jāveic profilaktiskie un labošanas darbi, jātīra dūmvadi u.c. Saprotams, ka ne vienmēr piekļuvi jumtam var nodrošināt no ēkas iekšpuses caur lūku, tāpēc ēkas ārpusē tiek uzstādītas un izmantotas sienas kāpnes. 

Ja nokļūšana uz jumta ir ar sienas kāpņu palīdzību un ja ēka ir augstāka par 8 metriem vai diviem stāviem, tad kāpnēm obligāti nepieciešams piemērot papildus drošību.

Kā to izdarīt un kādi ir iespējamie varianti?

Ir divas opcijas – vertikālā drošības sliede vai drošības nožogojums. Galvenā atšķirība – vertikālā drošības sliede būs daudz, daudz neuzkrītošāka un vizuāli pievilcīgāka. Drošības nožogojums ir masīvāks un krietni pamanāmāks risinājums, kas ietekmē kopējo ēkas izskatu un pievilcību.

Vertikālās drošības sliedes sistēmas uzdevums ir ļoti vienkāršs, bet vitāli svarīgs - nepieļaut cilvēka nokrišanu no sienas kāpnēm. Ēkām, kuras ir augstākas par 8-10 metriem, šis risinājums var glābt dzīvības un novērst nelaimes gadījumus.

Kā strādā un savas funkcijas pilda vertikālā drošības sliedes sistēma?

Tās darbības princips ir sekojošs – personai, kura kāps uz jumta pa sienas kāpnem, nepieciešams uzvilkt speciālās siksnas ar karabīni. Vertikālā sliedē ievieto slīdošo stiprinājumu (rullīti) pie kura ar ar karabīni šī persona pieāķējas. Kritiena gadījumā slīdošais stiprinājums nobloķējas, amortizējot kritienu. To nodrošina un garantē sliedē esošie bloķēšanas caurumi, kuri izveidoti ik pa 10 cm.

Svarīgi atcerēties, ka pirms sistēmas ekspluatācijas ir jāveic tās sākotnējā apskate, pārbaude. Pie sliedes redzamā vietā piestiprina plāksnīti, kurā norāda informāciju par sliedes uzstādītāju un uzstādīšanas datumu.

 

Ražotājs ORIMA vertikālai drošības sliedei ar pārliecību pieškir 30 gadu garantiju, bet slīdošam stiprinājumam (rullītim) 15 gadus.

Noteikti jāatzīmē, ka izvēloties ORIMA vertikālai sliedes sistēmu, tai drīkst izmantot tikai speciālo, īpaši izturīgo ORIMA slīdošo stiprinājumu (rullīti).

Ja rodas kādi papildus jautājumi – viemēr laipni aicināti sazināties ar mūsu zinošo ORIMA komandu.

ORIMA – premuim klases drošība! Skandināvijas jumta drošības sistēmu ražotājs ar vairāk kā 60 gadu pieredzi!

Ir radušies jautājumi un vēlies, lai mēs Jums atzvanām?
Atstājiet savu telefona numuru un mēs Jums atzvanīsim darba laikā: