Sniegs būs! Kā neapjukt sniega barjeru izvēlē?

Tā nu dabā ir iekārtots, ka reizi gadā pienāk gadalaiks, ko saucam par ziemu, tāpēc, saprotams, bez ievērojamas sniega kārtas arī iztikt nevaram. Ziema nāk ar daudz priecīgiem brīžiem, tomēr nedrīkst aizmirst par drošības jautājumiem mājokļa tuvumā. Tavas mājas jumtam ļoti svarīgas ziemā ir sniega aiztures jeb sniega barjeras. Kāpēc? Tās rūpēsies gan par tavu, gan apkārtējo drošību, jo kādā nelaimīgā dienā sniegs kā simtiem kilogramu smaga lavīna var noslīdēt zemē no jumta un iznākums var būt pat ļoti bēdīgs. Īpaši gribētos mudināt aizdomāties to māju īpašniekus, gar kura īpašumu pa ietvi ikdienā pārvietojas ļoti daudz cilvēku. Gādāt, lai šī sniega lavīna neradītu apdraudējumu apkārtējiem līdzcilvēkiem. Līdzīgi arī, protams, ar publiskām vietām, skolām un citām iestādēm, kur ikdienā ēku apkārtnē atrodas un pārvietojas ļoti daudz cilvēku.

 

Latvijā izmantotajām sniega barjerām ir dažādi tehniski un vizuāli risinājuma veidi. - Bet pamatā jau ideja ir viena - galvenais nosacījums, lai sniega barjera pilnvērtīgi pildītu savu funkciju (aizturētu sniega lavīnu) un nesabojātu jumta segumu.

 

Kādas sniega barjeras ir tirgus piedāvājumā? Kādas izvēlēties?

 Latvijā, galvenokārt, izmantotie sniega barjeru veidi ir:

- skārda trīstūru formas locījuma sniega barjera. Projektētāji un būvspeciālisti gan šādu barjeru neiesaka uzstādīt, jo tā nespēs noturēt ievērojamāku sniega lavīnu, kura tāpat “nonāks” zemē no jumta. Stāvākiem jumtiem šāda sniega barjera deformējoties var arī sabojāt jumta segumu.

 - plāna metāla, apaļu cauruļu sniega barjeras, kas stiprinātas ar stiprinājumiem pie seguma. Šī būs nedaudz labākas par skārda locījuma sniega barjerām, tomēr speciālisti nav sajūsmā arī par šādu risinājumu, jo lielāku sniega slodzi tās tāpat neizturēs.

 

Ko tad būvspeciālisti, projektētāji un arhitekti iesaka izmantot?

Ovālu cauruļu sniega barjeras un perforēta režģa sniega barjeras, kuras stiprinātas ar speciāliem stiprinājumiem pie seguma, atbilstoši katram jumta seguma veidam. Šādas sniega barjeras izgatavo Skandināvu ražotājs ORIMA. – Tās ir nedaudz dārgākas par iepriekš minētajām, tomēr garantēti spēs gādāt par drošību, lai uzturēšanās māju tuvumā nesagādātu galvassāpes. ORIMA sniega barjerām ir veikti slodzes testi, kuros pārbaudīta to ievērojamā izturība un kvalitāte.

 

Kā ORIMA spēj garantēt šo kvalitāti un drošību?

Lai sniega barjera pilnvērtīgi veiktu savu funkciju, tās konstrukcijai jāspēj izturēt dažādas slodzes. Sniega barjeras slodzes var iedalīt divās grupās: mehāniskās un korozijas izraisītās. Mehāniskās slodzes, kā norāda nosaukums, ir slodzes, ko izraisa mehāniska iedarbība uz sniega barjeru. Sniega barjeras gadījumā - galvenā slodze ir sniega masas ietekme ziemā, kas vērsta lejup pa jumtu. Lielās slodzes dēļ sniega aizturēšanas ierīces tiek izgatavotas no tērauda, kuram ir daudz lielāka izturība.

 

Vēl jāņem vērā, ka sniega barjeras atrodas uz jumta, tad tās konstrukcijai papildus mehāniskai izturībai jābūt izturībai arī pret koroziju (rūsu). Vides ietekme uz materiālu var izraisīt koroziju, kas izmaina materiāla struktūru, tātad arī izturību. ORIMA jumtu drošības sistēmām izmanto karsti cinkotu tēraudu, kuram jābūt izturīgām pret koroziju vismaz C3 vai C4 Eiropas klases līmenī. Cinka pārklājums jumtu drošības sistēmām ir vismaz 275 g/m2. ORIMA produkcijai ir līdz pat 50 gadu garantija, lai klients justos drošs un pārliecināts par savu izvēli!

 

Līdzīgi kā mājokļa iegāde, arī sniega barjeras, ļoti iespējams, savā mūžā nāksies uzstādīt tikai vienu reizi. – Tāpēc speciālisti iesaka izvēlēties pārbaudītas un kvalitatīvas sniega barjeras, lai potenicālā sniega lavīna ne tikai neradītu draudus cilvēku drošībai, bet arī neradītu kaitējumu ievērojami dārgākajam jumta segumam.

Ir radušies jautājumi un vēlies, lai mēs Jums atzvanām?
Atstājiet savu telefona numuru un mēs Jums atzvanīsim darba laikā: