Kompleksi drošības risinājumi dažādiem jumta plānojumiem!

Kompleksi drošības risinājumi dažādiem jumta plānojumiem!

Sāksim ar to, kas ir “kompleksi risinājumi”? No vairākiem elementiem izveidots risinājums, lai cilvēks uz jumta varētu nokļūt ērti un galvenais maksimāli droši, neradot apdraudējumu savai un citu cilvēku dzīvībai – vienlaicīgi nebojājot esošo jumta segumu un neradītu tajā bojājumus.

Somijas ražotājs “ORIMA” piedāvā plašu sortimentu jumta drošības sistēmām un nodrošina šo komplekso risinājumu, kā sakomplektēt visas konkrētajā objektā un situācijā nepieciešamās drošības sistēmas pat uz konstruktīvi vissarežģītākajiem jumtiem. Drošība, kvalitāte un jumta seguma ilgmūžība!

Kādas situācijas ikdienā ir sastopamas un kur šīs sistēmas ir pat ļoti nepieciešamas? Nokļūšana uz jumta ir svarīga, lai veiktu dažādus profilaktiskos un apkalpošanas darbus – gan piekļūtu dūmvadiem, gan dažādām iekārtām, antenām un saules paneļiem. Lai veiktu darbus uz jumta, vispirms jāieplāno kā droši uz jumta nokļūt.

Ir divi risinājumi – jumta lūka vai sienas kāpnes. Ja ir iespēja, ir objektos, kur var veidot un ieplānot jumta lūku (vai pat vairākas), tomēr tas nevienmēr var būt ērtākais risinājums, ja apkopes darbus veic kāda firma vai cita persona, kas nevar iekļūt ēkā. Otrs risinājums ir sienas kāpnes, kuras ērti var izmantot jebkurā brīdī un tās stiprinās pie ēkas ārējās sienas. Sienas kāpņu izmantošanā jāņem vērā nosacījums – ja ēka ir augstāka par 8 metriem, tad kāpnēm nepieciešams piemērot papildus drošība. Arī tai ir divi varianti – drošības nožogojums vai vertikālā drošības sliede. Atšķirības? Vertikālā drošības sliede būs neuzkrītošāka un vizuāli pievilcīgāka, bet drošības nožogojums būs lielāks, pamanākāms risinājums, toties finansiāli izdevīgāks. Tas jāizvērtē pēc konkrētā objekta vēlmēm un iespējām.

Kad jautājums KĀ NOKĻŪT uz jumta ir atrisināts, protams, jāturpina rūpēties, galvenokārt, par cilvēka drošu pārvietošanos pa jumta plakni. Arī šeit ir vairāki risinājumi - iespējams izmantot un sakombinēt pat vairākus elementus, lai maksimāli ērti un droši piekļūtu visām iekārtām, dūmvadiem un tml. Drošu pārvietošanos var nodrošināt gan ar jumta kāpnēm, gan jumta laipu, kā arī horizontālo drošības sliedi. Visbiežāk vienlaicīgi tiek izmantoti par vairāki elementi un risinājumi, lai jumta segums netiktu sabojāts un nerastos dzīvībai bīstamas situācijas.

Situācijas un risinājumi katrā objektā var atšķirties – tas atkarīgs no jumta konstrukcijas, izmēriem un uz tā esošajām apkalpojošajām iekārtām. Ir iespējami dažādi kompleksi risinājumi, lai katram lielam un mazam objektam piemeklētu visatbilstošāko un drošāko risinājumu!

Uzņēmums “Skārda Serviss” ar vairāk kā 20 gadu pieredzi - nodarbojas ar pilnu jumta konstrukcijas servisu. Būvniecību, jumta segumu tirdzniecību, projektēšanu, konsultēšanu un jumiķu, skārdnieku darbiem.

“Skārda Serviss” pieredzējušie darbinieki, kuri pārstāv arī ražotāju “ORIMA” regulāri ir apmācījuši un organizējuši lekcijas arhitektiem, projektētājiem, būvdarbu veicējiem par pareizu un atbilstošu jumta drošības sistēmu piemērošanu katrā situācijā.

Kvalitāte un kompleksi risinājumi, kuru centrā ir cilvēku drošība un jumta seguma ilgmūžība!

Ir radušies jautājumi un vēlies, lai mēs Jums atzvanām?
Atstājiet savu telefona numuru un mēs Jums atzvanīsim darba laikā: