Kāpēc atšķiras saules paneļu stiprinājumu cenas?

Latvijā vispopulārākais saules paneļu uzstādīšanas veids ir montāža uz jumta, taču ne visi stiprinājumu ir atbilstoši Latvijas klimatiskajiem apstākļiem.

 

Ne visas saules paneļu stiprināšanas sistēmas nodrošina efektīvu saules paneļu darbību, īpaši vasarā, kad siltā laikā sakarst jumta segums. Vēl viens faktors, kāpēc neizmantot nepiemērotus stiprinājumus mūsu klimatiskajos laika apstākļos ir tas, ka  ilgtermiņā tiks sabojāts jumta segums, īpaši vietās, kur ir saules paneļi.

 

Vai zinājāt, ka izmantojot nepiemērotus saules paneļu stiprinājumus vasarā, kad vajadzētu būt vislielākai saules paneļu ražībai, tā nenotiek?

 

Tas tāpēc, ka saules paneļi atrodas pārāk tuvu jumta segumam, kā razultātā sakarst saules panelis, kurš vairs nenodrošina pilnvērtīgu darbību. Metāla jumta segumi vasarā dienas laikā vidēji sakarst līdz 70 grādiem. Lai novērstu saules paneļa uzkaršanu, starp jumta segumu un saules paneli ir jābūt atstarpei. Vairāku ražotāju testi pierāda, ka šai atstarpei ir jābūt 10 - 11 cm, ko arī nodrošina ORIMA stiprināšanas sistēma.

 

Tāpēc vēlreiz ieteikums, pirms saules paneļu uzstādīšanas pārliecināties vai tiks izmantoti piemērotākie saules paneļu stiprinājumi. Ne vienmēr lētākais variants ir labākais variants. Visi saprotam, ka saules paneļu uzstādīšana ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc vajadzētu pārliecināties par visām tehniskām niansēm.

 

Šie divi faktori attiecībā uz stiprināšanas sistēmu ir būtiski nozīmīgi, par kuriem praktiski netiek runāts vienojoties par saules paneļu uzstādīšanu.

Ir radušies jautājumi un vēlies, lai mēs Jums atzvanām?
Atstājiet savu telefona numuru un mēs Jums atzvanīsim darba laikā: