Jumta kāpnes – ērtākam darbam un drošākai piekļūšanai uz jumta.

ORIMA - jumta drošības sistēmu ražotāji ar 60 gadu pieredzi. Tirgus līderi, priekšplānā izvirzot cilvēku drošību un jumta seguma ilgtspēju.

Visas ORIMA jumta drošības sistēmas tiek testētas un pārbaudītas, lai tās pilnībā atbilstu drošības standartiem un kvalitātes prasībām. Arī jumta kāpnēm ir CE marķējums, kurš apliecina, ka tās atbilst Eiropas kvalitātes prasībām.

Kam izmanto jumta kāpnes? Tās pamatā tiek lietotas, lai no sienas kāpnēm vai jumta lūkas piekļūtu pie citiem objektiem un droši pārvietotos pa jumtu nebojājot tā segumu. Tās var kalpot kā droša pieeja pie citām jumta drošības sistēmām (jumta laipas, horizontālās drošības sliedes sistēmas).

Jumta kāpnes dalās divās klasēs -  C1 un C2. Ko tas nozīmē?

C1 klasi izmanto ēkās, kuras zemākas par 8 m, savukārt, ēkām, kuras augstākas par šo atzīmi (vai diviem mājas stāviem) jāizmanto jumta kāpnes ar klasi C2.

No moduļa kāpnēm ORIMA var sakomplektēt drošas un izturīgas dažādu garumu kāpnes jumtam, kuras var viegli nostiprināt pie jumta latojuma, izmantojot speciālos stiprinājumus. Iegādājieties un montējiet tikai nepieciešamo garumu, nepārmaksājot par nevajadzīgām detaļām.

ORIMA ražotāju sortimentā ir divu veidu jumta kāpnes – perforēto, plato pakāpienu kāpnes un cauruļveida jeb trubveida kāpnes. Kāda ir atšķirība?

Kāpnes ar cauruļveida pakāpieniem vairāk ir piemērotas jumtiem ar slīpumu virs 25°. Kāpnes liek uz jumta plaknes visā plaknes garumā, sadalot slodzi uz visu jumta segumu.

Savukārt, perforēto, plato pakāpienu jumta kāpnes vairāk piemērotas jumtiem ar 8° līdz 25° slīpumu (pareizs regulējums nodrošinās drošību arī jumtam līdz 45°). Pakāpiena faktūra garantē labu saķeri pat sliktos laika apstākļos. Šī tipa kāpnēm papildus drošībai ir opcija ērti un vienkārši piemontēt nožogojumu (margu), pie kuras pieturēties, kad uz jumta nākas veikt profilaktiskos darbus.

ORIMA jumta kāpnes tāpat kā pārējās drošības sistēmas ir izgatavotas no karsti cinkota tērauda ar cinka saturu 275g/m2 (Eiropas normatīvi). Jumta drošības sistēmu krāsu ir iespējams izvēlēties un pieskaņot jūsu esošā vai plānotā jumta seguma krāsā, lai rezultāts būtu ne tikai drošs, bet arī vizuāli pievilcīgs.

ORIMA ražotāji atgādina – savas un apkārtējo drošības dēļ, neizmantojiet nepārbaudītas un nesertificētas jumta drošības sistēmas!

Ir radušies jautājumi un vēlies, lai mēs Jums atzvanām?
Atstājiet savu telefona numuru un mēs Jums atzvanīsim darba laikā: